Spania

Spania , reprezinta taramul unde cresteau merele de aur ale lui Hercule , si de asemenea taramul care era considerat Raiul pe Pamant de arabi iar de scriitorii George Orwell si Ernest Hemingway Spania era o arena in care istoria se situa la granita intre faptele eroice si tragedia, cand toreadorii sfidau moartea.

external image steag_Spania.jpgexternal image harta_politica_Spania.gif


Regatul Spaniei este o ţară situată în sud-vestul Europei. Face parte din Peninsula Iberică împreună cu Portugalia şi Gibraltar.
[[image:file:C:%5CDOCUME%7E1%5CBogdan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_image001.gif width="57" height="128" align="left" caption="Relief"]]
Teritoriul de bază al Spaniei este dominat de platouri înalte şi de lanţuri muntoase ca şi Pirineii şi Sierra Nevada. Câmpii aluvionare se găsesc pe de-alungul coaste, din care cea mai mare este Guadalquivir în Andalusia. Spania intră în contact la est cu Marea Mediterană (conţinând Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se găsesc, pe coasta Africană, Insulele Canare.


Clima Spaniei este în principal temperată şi mediteraneană; există veri calde în interior, mai degrabă cu condiţii moderate şi înnorate pe coastă. Iernile sunt înnorate şi reci în interior, regiunile de pe coastă fiind relativ temperate.


Cele mai importante sunt : Tagus, Ebro, Duero, Guadiana şi Guadalquivir

Populatia: 40,341,462
Orase: >1,000,000 : Madrid, Barcelona
500,000-1,000,000 :Valencia, Sevilia, Zaragoza
Densitate:81 loc/km