My parents are the best! (detalii proiect...)- pagina web proiect

- blog

- spatiul eTwinning


Care poveste îţi place cel mai mult? Voteaz-o!
Who make the most beautiful story? Vote them!
Marc Paul Emanuel
Iana-Frezia Elena Oprisa
Dumitre Bogdan
Juhasz Norbi
Irimia Eleonora
Donka Ionut
Tatar Ionut
Ulici Razvan
Cuha Csaba Robert
Pop Andreea
Neagu Narcisa
Gaspar Dominique
Ardelean Gianina
Calimanu Mihaela
Marchis Bianca
Socaci Denisa (cover pictures)
Bumb Bianca
Anca Ghiurcan
Boldan Cristina
Valean Giorgio
  
pollcode.com free polls


Cum erau şi ce le plăcea în tinereţe? Cum s-au cunoscut? Au poze de la nuntă? Aflaţi cele mai frumoase momente din viaţa lor, cele mai mari bucurii, cele mai deosebite realizări şi... de ce nu? Mândriţi-vă cu ei!

Nume Candidat

Povestea frumoasă a părinţilor mei

The beautiful story of my parents

Marc Paul Emanuel

cl. a V-a B
IPictura.jpgntr-o zi care se credea ca va fi urata, doi prieteni de a lui mami au pus la cale o intalnire intre mami si tati la restaurantul Dacia. Din prima clipa s-a vazut ca se iubesc. Era o clipa magica pentru ei doi. Mama acum tot zice ca ea a fost un cadou foarte special deoarece intalnirea lor a fost chiar in jurul zilei lui tati.
LOVE!!!!!

Iana-Frezia Elena Oprisa

clasa a V-a A
Intr-o zi cu soare de mai, care se credea ca v-a fi uitata de timp, in bratele mamei mele a aparut iana_desen_parintii_mei_speciali.JPG"o printesa".
Mama mea, este o zana buna care si-a dedicat mare parte din viata pentru a fauri, "cea mai reusita pictura’".
Mai tarziu, cand ,, micaprintesa’’ a crescut, zana, i-a daruit pensula vietii, care a nascut viitorul acestui copil. (urmare)

Dumitre Bogdan

clasa a-VI-a D
Intr-o zi de vara mama mea si tatal meu se pregateau pentru a merge la o nunta. parinti_mei.jpgEi avand un prieten comun au mers amandoi la nunta. Acolo ei s-au intalnit. Din cateva priviri tati a cucerit-o pe mami. Dupa nunta s-au mai intalnit si s-au imprietenit. Aceasta este o poza de la nunta parintilor mei. (more)

Juhasz Norbi

clasa a-VI-a C
Era o zi frumoasa de vara cand tatal meu a cunoscut-o pe mama mea. Norbi_parents.JPGFratele mamei i-a facut cunostinta cu tata. Pentru tati a fost dragoste la prima vedere. Pe 5 iulie mama a acceptat prietenia tatei, iar dupa trei ani si noua luni s-au casatorit. Pe data de 6 iulie 1995 m-am nascut eu. Pentru mami si tati am fost un dar foarte mare de la viata. Aceasta este povestea parintilor mei.

Donca Ionut

clasa a-VII-B
Parintii mei s-au cunoscut intr-o zi de primavara... Au locuit in acelasi sat. Si nici n-a trecut mult timp ca si s-au imprietenit si s-au placut. Iar dupa 4 luni si jumatate s-au casatorit. Dupa 3 ani de la casatorie am aparut eu pe lume. S-au bucurat foarte tare fiindca am fost cel mai de pret cadou al lor.

Tatar Ionut

clasa a-V-a B
Parintii mei s-au cunoscut de mici copii fiindca au copilarit in acelasi sat. Ei au discutat mai mult timp iar dupa 4 ani tata a cerut-o in casatorie pe mama, care a acceptat. Din spusele lor au avut o nunta foarte frumoasa cu multi invitati. Luna de miere au petrecut-o intr-o statiune din Oradea. Dupa 3 ani de zile au avut marea surpriza sa vin pe lume. Pentru ei ziua de 26.01.1996 a fost cea mai fericita zi de iarna. Aceasta este povestea parintilor mei.

Ulici Razvan

clasa a-V-a B
Parintii mei sau cunoscut la strandul din Satu Mare. Tata a intrat pentru cazare, iar mama i-a oferit rezervarea si pe urma a invitat-o la o cafea. Si au continuat intalnirile. Dupa doua luni a urmat casatoria. Si eu m-am nascut dupa un an, in 1997.
razvan_mom.jpgrazvan_dad.jpg

Cuha Csaba Robert

clasa a 5-a B
Intr-o zi, 2 prieteni de a lui mami si tati s-au intalnit la un restaurant, in clipa cand s-au vazut s-au iubit.
Era o zi magica pentru ei.
Intalnirea lor a fost chiar in jurul zilei lui mami.
IMG_0014.JPGIMG_0002.JPG

Pop Andreea

clasa a VI-a A
Într-o zi de iarnă, mama a mers în vizită la o cunoştinţă, iar la scurt timp, acolo a apărut şi tata... Au început să povestească şi s-au îndrăgostit unul de celălalt, a fost dragoste la prima vedere...
mama_si_tata(2_indragostiti).jpg
mama+tata=2indragostiti
În zilele următoare au început să se întâlnească şi să iasă împreună... pasul cel mai important a fost căsătoria... după câtva timp am apărut şi eu pe acestă lume. Toată familia a fost fericită de venirea mea pe lume. Eu am fost cea mai mare bucurie a părinţilor.
Acum am crecut un pic mai mare şi părinţii mei sunt mândri de mine.
Au trecut 15 ani de când sunt împreună dar şi acum se iubesc ca la început. I love you!mama_si_tata(_i_love_you).jpg(ENGLEZA)

Neagu Narcisa

clasa a V-a B
Părinţii mei s-au cunoscut în staţiune la Olăneşti.Narcisa_parents.jpg
Ana, mama mea, a mers la poştă să trimită o vedere către casă şi s-a întâlnit cu George, tatăl meu, care ieşea.
Prima lor discuţie: mama l-a întrebat "Unde este cantina?"
A doua oară s-au întâlnit în sala de mese şi tata a invitat-o pe mama la un suc. Şi au rămas amici, dar şi-au dat adresele şi numerele de telefon...
Mama era în staţiune cu sora ei geamănă, seara când stăteau de vorbă i-a spus mătuşei că a observat la tata nişte ochi fascinanţi şi că începe să-l placă.
În timpul staţiunii, mama cu tata s-au mai întâlnit de câteva ori dar nu s-au gândit că se vor căsători sau se vor revedea, pentru că tata stătea în Prahova, iar mama în Satu Mare.
Dar au păstrat legătura prin scrisori şi până la urmă şi-au mărturisit dragostea. Aşa de tare s-au plăcut încât în şase luni şi jumătate, tata a venit de Anul Nou în Satu Mare şi a cerut-o pe mama în căsătorie. Iar mama, foarte îndrăgostită, a acceptat cu plăcere.

(urmare)

Gaspar Dominique

clasa a V-a B
În anul 1991, decembrie, mama s-a întâlnit cu tata la o nuntă. Doi ani au ieşit împreună şi apoi s-a făcut nunta.GD-1.jpg
În anul 1996 m-am născut eu şi toată familia mea s-a bucurat foarte tare, deoarece eram primul băiat.3.jpg
Şi după ce am mai crescut, mama şi tata se mândresc în continuare de mine căci învăţ bine şi sunt cuminte, ascult de părinţii mei frumoşi şi scumpi.
Pe mama mea o iubesc foarte mult, este totdeauna un înger păzitor pentru mine, îmi este o icoană care străluceşte, cea mai scumpă din lumea asta!
Tata îmi îndeplineşte toate dorinţele, împreună cu mama, pentru el sunt cel mai drag, cel mai scump, cel mai iubit băiat din lumea asta!
(continuare)

Ardelean Gianina

clasa a V-a B
S-au cunoscut la o zi de naştere, la discotecă. AG-1.jpgÎntre mami şi tati a fost dragoste la prima vedere.AG-2.jpg După 3 luni, tati a sunat-o pe mami şi a invitat-o la o piţerie. Acolo a întrebat-o dacă vrea să fie soţia lui. Mami nu a ştiut ce să zică de fericire şi a zis "da". AG-4.jpgNunta s-a ţinut la primărie şi apoi la un restaurant. AG-6.jpgA doua zi, au petrecut în familie şi a fost foarte multă lume.
Deşi acum sunt despărţiţi, plecaţi în străinătate, sunt cei mai buni părinţi pentru mine, sunt foarte interesaţi de mine, pentru a avea o copilărie şi o educaţie bună, nu poartă ură unul pentru celălalt iar pe mine mă iubesc foarte mult, amândoi.
Îi iubesc foarte mult!
(continuare)

Calimanu Mihaela

clasa a V-a B
Într-o zi de toamnă, o fată de vreo 17 ani, CM-1.jpgClaudia (mama) se îndrepta spre un magazin. Atunci, într-o căruţă cu cai, împreună cu tatăl lui, a văzut un bărbat chipeş, blond şi cu ochii albaştri (tata) şi s-a îndrăgostit pe loc. Părinţii mei s-au cunoscut şi după doi ani şi jumătate s-au căsătorit. Foarte îndrăgostiţi şi foarte fericiţi!!!CM-6.jpgCM-7.jpg

Marchis Bianca

cls a 5-a A
Intr-o zi friguroasa de decembrie, mama l-a cunoscut pe tata in Carei. MB-1.jpgAceasta nu a fost dragoste la prima vedere, dar ei s-au intanit de mai multe ori si asa a inceput sa ia nastere o mare dragoste. Parintii mei au hotarat sa se casatoreasca dupa un an de zile, iar dupa 3 ani, m-am nascut eu!
Traducerea

Socaci Denisa

clasa a V-a B
SD-1.jpgSD-2.jpgSD-3.jpg
Mama mea se numeste Nicoleta si are 35 de ani.Tatal meu se numeste Ioan si are 47 de ani.Parinti mei s-au cunoscut intr-o zi de sarbatoare in seara Craciunului in data de 05.11.1994.Nicoleta (mama) avea atunci 21 de ani iar Ioan (tata) 33 de ani.Intre parinti mei sunt 13 ani diferenta.Nunta s-a tinut la primarie si apoi la cantina liceului M.I.U. Ei au plecat in luna de miere la Felix.
Pe data de 08.11.1995 am venit pe lume, eu, o mica "zână".


MY PARENTS ARE THE BEST!!!!!


Bumb Bianca

clasa a IV-a B

Mama mea se numeşte Georgeta. Ea are 33 ani. Este o femeie bună, harnică, protectoare,
BB-1.jpg iubitoare, ajută pe toată lumea şi găteşte excelent. Ea e de înălţime medie, păr blond, scurt, ochi căprui şi nas frumos. Acum este studentă în anul trei.
Tatăl meu se numeşte Florin. El are 38 ani. Este un bărbat bun, foarte harnic, disciplinat, ordonat şi curajos. El e de înălţime medie, mai plinuţ, păr şaten, foarte scurt şi ochi căprui.

Colegul lui tati şi vecinul lui mami (aceeaşi persoană) a organizat o petrecere unde a invitat mulţi prieteni. Printre ei erau şi mama şi tata, care nici nu se cunoşteau. Atunci, s-au cunoscut şi au rămas „prieteni”. Nu peste mult timp, s-au căsătorit şi au rămas împreună până azi... S-au iubit şi se iubesc la fel de mult.
Acum au doi copii, pe mine, Bianca, de 10 ani şi pe sora mea, Daria, de şapte luni. Suntem două răsfăţate. Tot ce vrem, primim. Eu sunt foarte bună la învăţătură şi de aceea părinţii se comportă aşa cu mine. Daria este mică şi drăguţă şi ea, ca mine.
Părinţii mei sunt cei mai tari!

Anca Ghiurcan

clasa a V-a A
Era o zi foarte frumoasa de primavara in care mama mea era la servici.In acea zi tatal meu se angajase la acea firma.dragut.jpgDirectorul a pus biroul tatalui meu in aceeasi sectie cu cel al mamei mele.Asa au inceput sa lucreze impruna .Coincidenta a facut ca amandoi sa se indragosteasca unul de altul.La numai putin de doua saptamani tatal me i-a cerut mana mamei mele cu acordul bunicii.fff.jpgAcestia au facut o nunta mare la care au invitat toate rudele si prietenii cei mai buni de familie.Din rodul iubirii lor s-a nascut fratele meu pe nume Cristi si dupa 8 ani eu.Impreuna alcatuim o familie iubitoare in care toti ne intelegem unii cu alti. As vrea sa le spun ca ii iubesc din tot sufletul si ca le multumesc din tot sufletul ca mi-au dat viata si ca m-au educat.Aceasta a fost povestea lor de dragoste minunata.

Boldan Cristina

clasa a IV-a B
Pe mama mea o cheamă Monica şi are 34 de ani, iar eu mă mândresc cu ea pentru că este o bună croitoreasă.BCr-1.jpg
Pe tatăl meu îl cheamă Ioan şi are 39 de ani, iar eu mândresc cu el pentru că este un bun strungar.
Când am apărut pe lume, cel mai preţios lucru pentru părinţi, am fost eu.
Cu timpul am crescut şi m-am maturizat, apoi a apărut pe lume şi fratele meu, Flaviu. Eu şi fratele meu am crescut împreună, iar părinţii noştrii încearcă să ne facă fericiţi şi să nu ne lipsească nimic. Ei ne ajută când avem nevoie de ei, ne duc în excursii, ne cumpără ce avem nevoie la şcoală şi acasă.
Noi încercăm când putem să îi ajutăm pe părinţii care se străduiesc atâta pentru noi.
De aceea, eu şi fratele meu, considerăm că părinţii noştrii sunt cei mai buni... cei mai tari... the best!

Vălean Giorgio

clasa a V-a B
Părinţii mei s-au cunoscut în Satu Mare, la o fabrică de băuturi spirtoase.
Mama fiind din comuna Călineşti-Oaş, iar tata din Satu Mare. Pe mama o cheamă Irina, iar pe tata, Radu.
În anul 1996 s-au căsătorit. VG-1.jpgVG-2.jpg
Un an mai târziu m-am născut şi eu...


Description: Pupils will write about their parents stories and poems; will draw pictures; will take photos; will make interviews. We will invite parents to shool to talk about their childhood, schooltime, marriage, ... and parents will teach to do something (cooking, handicraft, work, ...) Finally we will compose a book about parents.
Duration: three months
Languages: English
Subject clusters: Cross-curriculum, Visual Art, Theatre, Music, Dance, Language and Literature, History/Traditions, Europe, Foreign Languages, Informatics/ICT, Mathematic and Science, Industry, Economics, World of work
Age of students: 7 - 14
Aims: 1. to get new friends from Europa and to know more about their traditions, lifestyle, school, hobbies
2. to learn more about their parents
3. to improve English'c language skills
4. to develop to use different computer programms
Work process: 1. the 1st week- pupils will intodruce themselves
2. the 2nd week- pupils will write a short story about their own parents
3. the 3rd week- pupils will draw pictures
4. the 4th week- pupils will make interviews with parents
5. the 5th week- pupils will meet with parents at school (parents will teach to do something)
6. the 6th week- preparation for a party with parents
7. the 7th week- the party with parents
8. the 9th week- we will compose a book about parents
9. the 10th week- the book "My parents are the best" presentation in the school (we will send to each other)
10. the 11th week- the final report about project
Student productions: stories and poems about parents, pictures and photos about parents, interviews with parents, pupils will prepare a party for parents (concert, games, quiz, prizes, snacks), a book about parents
Partner school: Marika Reinsalu - Taali Põhikool (Estonia), Claudia Cziprok - Scoala "Mircea Eliade" Satu Mare (Romania)
Other schools: Mirela Susan - Scoala Generala "Dr.Aurel Vlad " Orastie, Romania; Caprar Antonela - Scoala cu cls I-VIII nr 9, Romania; Krista Kõlli - Vastseliina Internaatkool, Estonia; Jolanta Ślęzak - Publiczne Przedszkole nr 2 im. Janusza Korczaka w Radomsku, Poland